18. helmikuuta 2019

Suklaahippumuffinit

Pidän yksinkertaisia asioita, ja tämä, jos mikä on sellainen. Ohje on myös helposti muunneltavissa erilaisilla suklailla. Itse rakastan suklaata ja käytän sitä mielelläni paljon. Ohjeeseen merkitty suklaan määrä on arvio, joka riippuu käytettävästä suklaasta ja siitä, kuinka suklaisia muffineista haluat. Itse suosin perinteistä Fazerin Sinistä, mutta oivia vaihtoehtoja ovat myös Dumle-konvehdit tai Daim-rakeet.


12 kpl

2 kananmunaa
1 dl sokeria
¾ dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
150-200 g suklaata rakeina tai rouheena

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon öljy. Siivilöi sekaisin sekoitetut kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovaisesti sekaisin. Lisää lopuksi maito ja suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellin koloihin ja paista 200-asteisen uunin keskiosassa n. 10-20 minuuttia. Parhaimmillaan muffinit on maitolasillisen kera vähän lämpöisinä, kun suklaa on vielä sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!