31. maaliskuuta 2019

Mennyt kuukausi - Maaliskuu

Maaliskuu on mielestäni ollut mukava kuukausi ja vilahtanut jälleen ohi kauhean nopeasti. Minulla on ollut useampikin käsityöprojekti käynnissä, muun muassa tämä ensimmäinen villapaitani. Tällä hetkellä virkkaan erilaisia koreja vaatekaappiini, jonka siivous on ollut tämän kuukauden to do-listallani. Nyt sekin alkaa olla maalisuoralla ja enää puuttuu korit alusvaatteilta. Melko paljon sain kantaa kirpputorille, mutta toivottavasti ne sieltä löytävät uuden kodin.
Olin tässä kuussa savityökurssilla, joka oli kyllä kiva. Tykkäsin siitä hommasta jo yläasteella kuviksen tunneilla ja mukavaa se oli vieläkin. Työt ovat vielä lasitepoltossa opistolla, mutta kunhan ne sieltä saan, saatan niitä täälläkin hieman esitellä.

Olen tässä kuussa kuunnellut radiota melko ahkerasti ja kokeillut eri kanavia. Iloisena yllätyksenä tuli Radio Rock, jossa puhutaan hyvän musiikin lisäksi monista mielenkiintoisista aiheista päivittäin. En ole kovin raskaan musiikin ystävä, mutta toisaalta kaikkia lempikappaleitani ei soiteta muualla kuin Rockilla. Tutustuin ja ihastuin myös syvästi suomalaiseen yhtyeeseen nimeltä Stam1na, erityisesti kappaleisiin Enkelinmurskain ja Elämänlanka. Suosittelen!

Tässä kuussa olen kiitollinen lämpenevästä säästä ja auringonpaisteesta. Olen myös kiitollinen perheestäni. Normaalisti arkena ei aina tajua perheen tärkeyttä, mutta se on ollut viime aikoina mielessäni, kun pikkuveljeni on ollut pitkään pois intin kiinnioloviikonloppujen takia. Olen herännyt jälleen arvostamaan minulle rakkaita ihmisiä uudella tavalla.

Maaliskuun luetut kirjat
Kunnas, Mauri - Koiramäen Suomen historia
Putkonen, Leena & Koistinen, Mari - Ruokamysteerit: Viisaiden valintojen jäljillä
Turtschaninoff, Maria - Punaisen luostarin kronikoita 3: Maresin voima
Zusak, Markus - Kirjavaras


Huhtikuulle minulla on jo muutamia suunnitelmia liittyen kotiin ja puutarhaan. Kukkapenkit ovat päässeet retuperälle ja mikäli maa sulaa tarpeeksi (tällä hetkellä näyttää lupaavalle) jo pääsiäiseksi, aion tehdä toisesta penkistä itselleni pienen hyötypuutarhan laatikkoviljelymenetelmällä. Alustavia suunnitelmia valittavista kasveista on jo, mutta mitään esikasvatusta vaativaa en aio vielä kokeilla.

Yksi asia, joka on vienyt osan tämän kuun vapaa-ajastani on ollut Uuden Päivän uusinnat Yle Areenassa ja huhtikuun 16. päivänä julkaistaan sarjan kolmas kausi. Harmi, että kyseinen sarja loppui joulukuussa, mutta onneksi vielä voi fiilistellä uusintojen kanssa.
Toinen asia, jota tv-maailmasta odotan, on 10.4. Yle Teemalla & Femillä alkava tanskalainen Sairaanhoito-opisto- draamasarja.

Kirjamaailmasta odotan ehdottomasti Kristiina Vuoren uutuutta Viipurin valtiatar. Olen täysin menettänyt sydämeni Vuoren historiallisille romaaneille, ja tämäkään tuskin on poikkeus.

2 kommenttia:

  1. Kirjavaras on tosi kiinnostava ja myös surullinen kirja! Luin sen viime vuonna lukemisen kurssia varten lukiossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Lukukokemuksena sellainen, mitä harvemmin olen kokenut.

      Poista

Kiitos viestistäsi!