25. kesäkuuta 2019

Viisi kirjailijaa, joiden kirjat kuvaavat minua lukijana

Löysin tämän kyseisen idean täältä, Lukuisan blogista, missä tarkoituksena on valita viisi kirjaa, jotka kuvaavat itseä lukijana. Mutta muunsin sitä hieman omaan tarkoitukseeni sopivaksi, kun tajusin, etten mitenkään pystyisi valitsemaan vain viittä kirjaa, jotka kuvaavat minua. Niinpä valitsin viisi kirjailijaa, joiden tuotannossa on kirjoja, jotka kertovat minusta lukijana. Listani tulee tässä.

1   Salla Simukka
Kaikki Salla Simukan kirjat ovat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen, mutta suurimman niistä teki Lumikki-trilogia. Simukka kuvaa hyvin erilaisuutta ja tietä itsensä löytämiseen. Pidän myös valtavasti hänen tyylistään ja tarinankerrontatavastaan. Tarinat aukeavat pikkuhiljaa kirjan edetessä, kun kertoja paljastaa henkilöistä ja heidän taustoistaan pieniä vihjeitä tipottain.

2   Kristiina Vuori
Kristiina Vuorelta on ilmestynyt tähän mennessä kahdeksan romaania, ja olen pitänyt kaikista. Kirjat kertovat vahvoista naisista, joiden on täytynyt selviytyä tavalla tai toisella omin avuin elämässä aikana, jolloin nainen on ollut miestä varten. Juuri historian kuvaus ja aistivoimainen kerronta ovat Vuoren vahvuuksia. Pidän paljon historiallisista ja romanttisista romaaneista.

3   Elina Rouhiainen
Jos minun pitäisi valita kirjallisuuden genre, jota eniten luen, se olisi fantasia. Se on viime vuosina jäänyt vähemmälle, mutta rakastan silti edelleen hyviä fantasiakirjoja. Ja niistä yksi suurimpia suosikkejani on Elina Rouhiaisen Susiraja-sarja. Myös tästä löytyy romantiikkaa ja nuori itseään etsivä nainen, joka on samaan aikaan äärettömän vahva, mutta silti niin rikki.

4   Jojo Moyes
Jojo Moyes on mielestäni kirjailija, johon kaikkien tulisi tutustua, niin upea hän on. Erityisesti rakastan hänen kerrontatyyliään. Kirjoja lukiessa tunteet menevät täydellistä vuoristorataa, ja välillä itketään ilosta ja toisinaan surusta. Kirjojen hahmot ovat myös ihanan monitasoisia, ja eräällä tavalla pidän eniten henkilöhahmoista, jotka ovat epätäydellisiä, rikkinäisiä, epävarmoja... Normaaleja ihmisiä. Moyesilla on ilmeisesti melko paljon vielä suomentamatonta tuotantoa, jota odotan innolla.

5   Väinö Linna
Väinö Linna edustaa täysin toisentyyppistä kirjallisuutta mitä aikaisemmat, mutta on silti vienyt palan sydämestäni. Etenkin Täällä Pohjantähden alla-trilogia. Historia, erityisesti Suomen historia, kiinnostaa minua, ja Linnan kirjat ovat oivia kuvauksia siitä. Myös teemoiltaan ne koskettavat minua. Linnan kuvaus suomalaisuudesta on edelleen tosi.


Mitkä ovat sinun viisi kirjailijaasi/kirjaasi, jotka kuvaavat sinua lukijana?

6 kommenttia:

  1. Mä en valitettavasti oikein pysty tuohon kysymykseen vastaamaan, kun niin vähän on tullut viime aikoina luettua. Ala-asteikäisenä mä luin tosi paljon, vanhemmat joutui joskus jopa rajoittamaan mun lukemista, kun 7-vuotiaalla Millillä oli koko ajan nokka kiinni kirjassa. Jostain syystä se lukeminen on viime aikoina jäänyt, ja oon sitä lukuintoa koittanut saada kerättyä takaisin, mutta tähän mennessä vähän heikolla menestyksellä.

    Ilmesesti lueskelet aika paljon, ja siitä tuli mieleen, että et olisi sattumalta lukenut ruotsinkielisiä kirjoja? Kirjoitin tuossa postauksen , jonka lopussa kyselin hyviä ruotsinkielisiä kirjoja ja podcasteja tai tv-ohjelmia ruotsin ylppäreitä varten, ja siks ajattelin lähteä kokeilemaan, että löytyiskö sulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että lukeminen vie suurimman osan vapaa-ajastani :) Itse en kirjoittanut ruotsia omissa kirjoituksissani ja en ole ruotsinkielisiä kirjoja tullut lukeneeksi muutenkaan, mutta eräs ystäväni luki mm. ruotsinkielisiä Aku Ankkoja (Kalle Anka) omiin kirjoituksiinsa valmistautuessaan. Niissä on aika hyvin sellaista perussanastoa.

      Poista
  2. Lumikki-trilogia on tosi hyvä, se imaisi kyllä kerralla mukanaan! Sama homma kävi Susiraja-sarjan kanssa. Se kiinnosti erityisesti sen takia, että asun samoilla seuduilla kuin mihin kirjan tapahtumat sijoittuvat. Tämä oli kyllä tosi hankala kysymys, pitää oikein ruveta miettimään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli todella vaikeaa karsia omista suosikeista se viiden kärki. Maailma on pullollaan niin paljon hyviä ja mainitsemisen arvoisia kirjoja! :)

      Poista
  3. I have to say I like this post a lot. It directs readers to every detail of the story that makes the post more interesting and educational. I then pass it on to my colleagues and revisit your blog in the next post.

    Ho Chi Minh City Shore Excursions
    Phong Nha Pioneer Travel
    Central Vietnam Package Tour
    Viet Tours
    My Son Tours
    Hoi An Eco Tour

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!