26. tammikuuta 2020

Kissankorvapipo

Vaikka talvea saa edelleen Etelä-Suomessa odotella, neuloin silti tällaisen ihanan lämpimän pipon hyytäviä tuulia vastaan. Lankana käytin samaa Novitan Joki -lankaa, jota käytin jo näissä varrettomissa villasukissa. Joki -lanka on siitä mielenkiintoinen lanka, että se sopii huovutukseen ja huopuu pesukoneessa pestessä. Suosittelenkin siis käsinpesua, jos haluaa välttyä siltä. Tämä pipo on siitä helppo, että koko ajan neulotaan vain joustinneuletta, eikä tarvitse kaventaa/lisätä silmukoita.


Tarvikkeet
100 g Novita Joki -lankaa
koon 4-5 sukkapuikot käsialan mukaan
virkkuukoukku kokoa 5
neula

Luo puikoille 88 silmukkaa ja jaa silmukat neljälle puikolle (22 silmukkaa joka puikolle). Neulo suljettuna neuleena 2 oikein, 2 nurin-joustinneuletta koko ajan, kunnes pipo on riittävän korkea (n. 20-25 cm). Jos haluat kääntää reunan kaksinkerroin, neulo piposta hieman korkeampi. Päättele reuna joustavasti. Virkkaa reuna kiinni ja päättele langat. Höyrytä kevyesti.

Neulontavinkki: Joustava päättely
Joustavaan päättelyyn on ainakin kaksi erilaista tapaa, ja tämän tavan olen kokenut itselle paremmaksi. Tämän havainnollistavan videon löysin Käsityöelämää-blogista. Langankierron suunta riippuu siitä, kumpaa silmukkaa (oikeaa vai nurjaa) olet neulomassa. Oikean silmukan eteen tulee langankierto takaa eteen ja nurjan eteen edestä taakse (=langankierto lähtee samasta suunnasta kuin neulottava silmukka).

Oikea silmukka
- Puikolla on yksi neulottu silmukka, tee seuraavaksi langankierto niin, että lanka kiertää puikon takaa eteen.
- Neulo seuraava puikolla oleva oikea silmukka oikein.
- Vedä puikolla odottava silmukka ja langankierto vasta neulotun silmukan yli.

Nurja silmukka
- Puikolla on yksi neulottu silmukka, tee langankierto niin, että lanka kiertää puikon edestä taakse.
- Neulo seuraava nurja silmukka nurin.
- Vedä puikolla odottava silmukka ja langankierto vasta neulotun silmukan yli.

Näin neuloen päätellään koko reuna, kunnes silmukat loppuvat. Lanka katkaistaan ja vedetään viimeisen silmukan läpi.


Psst. Muistathan Kysymyksiä ja vastauksia? -postaukseni! Sen löydät täältä. Kaikenlaiset kysymykset ovat erittäin tervetulleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!