29. syyskuuta 2019

Tuotesuositus: Gluteeniton reseptikirja


Marjo Jokinen & Leila Kekkonen - Hapanleivästä sacherkakkuun.
Otava, 2017 (uudistettu laitos)
141 sivua

Erilaiset erityisruokavaliot ovat lisääntyneet viime vuosina hurjaa vauhtia. Asiaan vihkiytymättömille tai uusia tuulia kaipaaville reseptikirjat ovat mitä mainion tapa syventää osaamistaan. Tämä kyseinen kirja, Hapanleivästä sacherkakkuun, on loistava paketti perustietoa keliakiasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta. Se sisältää reseptejä laidasta laitaan niin suolaisista kuin makeista leivonnaisista taitotasosta riippuen niin aloittalijalle kuin kokeneemmallekin tekijälle.

Kirjan ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 2004 ja suuren suosionsa vuoksi siitä julkaistiin uusi, hieman laajempi painos vuonna 2017. Kirjan takana ovat Suomen Keliakialiitto ry:n asiantuntijat, kotitalousopettajat Marjo Jokinen ja Leila Kekkonen. Uusin painos sisältää n. 160 reseptiä aina leivistä ja pikkusuolaisista pizzoihin sekä pullista ja kakuista pikkuleipiin asti. 

Minulla itselläni on kirjasta tämä uusin painos, mutta lapsuudenkodissani ihastuin jo sen ensimmäiseen painokseen. Teos on mielestäni monipuolinen ja se onkin käytössäni melko usein, kun kylään tulee keliakiaa sairastava vieras. Omia ehdottomia suosikkejani ovat olleet suklaacookiesit, vadelma-mantelipikkuleivät sekä kasvissämpylät. Ohjeet ovat helppoja ja selkeästi kirjoitettuja ja ne sopivat sekä arkeen että juhlaan. Tieto-osiosta löytyy kattava lista siitä, mitä pitää ottaa huomioon gluteenittomasti leivottaessa ja esimerkiksi lista kielletyistä tuotteista, jotka eivät sovi sisältämänsä gluteenin vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Lämmin kiitos suosituksesta! Jaoimme postauksesi Facebook-sivullamme. Ystävällisesti Keliakialiitto.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!