10. kesäkuuta 2019

Uutuuskirjat, joita odotan

Syksyä kohti, kun mennään, ovat kustantajat jälleen julkaisseet kataloginsa tulevista uutuuskirjoista. Uutuuksien määrä on aivan valtava, ja poimin joukosta kirjat, joita odotan aivan erityisesti.

Toukokuu
S & S Urst - Kontakti (Otava)
Kontakti on trilleritrilogian avausosa, jonka takana ovat Siri Kolu ja Salla Simukka. Kirja kertoo "kahdesta naisesta, joiden välinen yhteys on voimakas, väistämätön – ja tappava".

M & U Susimetsä - Kuninkaan rakuunat #2: Kuriirin viitta (Otava)
Suositun Kuninkaan rakuunat-sarjan toinen osa.

Kesäkuu
Heli Galliano - Lintutyttö (Otava)
Jatkoa viime vuonna ilmestyneelle Kyyhky ja susi-kirjalle. Renessanssin aikaiseen Eurooppaan sijoittuva romanttinen sarja.

Heinäkuu
Kerstin Gier - Pilvilinna (Gummerus)
Pilvilinna on huippusuositun Kerstin Gierin uusin nuortenromaani, joka kertoo 17-vuotiaasta Fannysta, joka on palkattu hotelli Pilvilinnaan apulaiseksi. Hotelli herää eloon kerran vuodessa uutena vuotena kuuluja uudenvuodenjuhliaan varten. Hotellissa työskennellessään Fanny kiinnittää huomiota sen eriskummallisiin vieraisiin. "Pilvilinna on hurmaavan hyväntuulinen kertomus, jossa on aimo annos vanhan ajan tyttöromaanin viehätystä ja satumaista lumoa."

Petra Tanninen - Erityisen herkkää elämää (Otava)
Erityisen herkkää elämää sisältää tuokiokuvia erityisherkän ihmisen sisäisestä maailmasta. Kirja on suunnattu erityisherkille, ja sen tarkoitus on tarjota vertaistukea.

Elokuu
Paula Havaste - Vierashuoneet (Gummerus)
Vierashuoneet kertoo nuoren perheen elämästä 1950-luvun Neuvosto-Eestissä. Perhe on perustamassa omaa majataloa. Ajat ovat vaikeat, ja "koko ajan saa olla tarkkana ja huolehtia siitä, että teot, sanat ja ilmeet ovat annetun aatteen mukaisia". Etenkin perheen äidillä, Viljalla, on eniten salattavaa.

Raija Oranen - Manu (Otava)
Ylistetyn Raija Orasen kuvaus Mauno Koiviston elämästä.

Johanna Valkama - Jäävuonon Ruusu (Otava)
Metsän ja meren suku-sarjan neljäs osa.

Julian Fellowes - Loiston päivät (Otava)
"Downton Abbeyn tekijän nostalgiaa tihkuva, herkullinen kuvaus brittiläisen yläluokan viimeisistä loiston ajoista. Selvittely vie 1960-luvun Lontooseen, jossa aristokraattiset vanhemmat etsivät yläluokkaisia sulhasehdokkaita tyttärilleen. Damian Baxter – röyhkeä nousukas valmisvaatteissa – ei kuulu heihin. Mutta naiset eivät voi vastustaa häntä."

Syyskuu
Mikko Kamula - Tuonela (Gummerus)
Metsän kansa-sarjan kolmas osa.

Jojo Moyes - Pariisi yhdelle ja muita kertomuksia (Gummerus)
Tarinakokoelma, joka sisältää 11 romanttista tarinaa. Kirja kertoo "ihmissuhteista ja naisista niiden rakoilemispisteessä. Toiset löytävät kadonneen kipinän, toiset itsensä ja voimansa".

Robin Hobb - Narri ja Näkijä #3: Salamurhaajan kohtalo (Otava)
Odotettu päätösosa Narri ja Näkijä-trilogiaan.


Onko sinulla jokin kirja, jota odotat aivan erityisesti? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!