3. joulukuuta 2019

Kestovanulaput

Joulun pikkuhiljaa kolkutellessa ovelle jaan loistavan joululahjavinkin. Ympäristötekona olen alkanut käyttämään tavallisten vanulappujen sijaan kestovanulappuja. Niitä voi käyttää kaikenlaisessa ihon puhdistuksessa ja hoidossa, myös puhdistustuotteiden kanssa. Ja mikä parasta, niiden valmistaminen itse on varsin yksinkertaista.


Tarvikkeet
vanha froteepyyhe
vanulappu malliksi
sakset
ompelulankaa
ompelukone/saumuri
(jotakin kuviollista kangasta)

Leikkaa pyyhkeestä tavallisen vanulapun tai haluamasi kokoisia ympyröitä. Huolittele ympyröiden reunat ompelukoneella siksakilla tai saumurilla. Jos haluat lappuihin hieman jännittävyyttä, leikkaa jostakin kuviollisesta kankaasta samankokoinen ympyrä ja huolittele kappaleet yhteen.

Kestovanulaput voi pestä käytettävästä kankaasta riippuen joko 40 tai 60 asteessa. Pesukoneessa pestessä kannattaa käyttää pesupussia, jotteivat laput tuki pesukoneen nukkasihtiä. Kun lapuista huuhtelee heti käytön jälkeen suurimman lian pois, ne lähtevät paremmin puhtaaksi.

Yhdelle henkilölle tarvitaan 10-20 lappua, jottei niitä tarvitse olla koko ajan pyykkäämässä. Pakkaa kestovanulaput kauniiseen purkkiin tai minigrip-pussiin ja liitä mukaan hoito-ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!