6. joulukuuta 2019

Itse tehty huolisyöppö

Etsin pitkään hyvälle ystävälleni joululahjaa, kunnes bongasin tämän idean internetin ihmeellisestä maailmasta. Käsitin, että huolisyöpöt ovat maailmalla suosittuja lasten pehmoleluja? Niillä on vetoketjusta ommeltu suu, jonka sisään voi piilottaa omat huolensa. Ihastuin ideaan, mutta halusin tuoda siihen vielä jotain omaa ekstraa ja ommella syöpön itse. Valmiita kaavoja/mittoja/ohjeita on hyvin minimaalisesti, joten tässä projektissa sain käyttää omaa luovuuttani. Ompeluohjeiden pohjana olen käyttänyt tätä. Oman syöppöni valmis vartalon koko on 20 cm x 30 cm (leveys x korkeus). Korvat ovat 4 cm x 8 cm sekä kädet ja jalat 5 cm x 10 cm. Taskupussin koko on 20 cm x 12 cm.


Tarvikkeet
haluamaasi (pehmeää) kangasta vartaloon
haluamaasi kangasta korviin, käsiin ja jalkoihin
kangasta taskupussiin 
20 cm vetoketju
kaksi nappia silmiksi
vanua tai muuta täytettä
sakset
ompelulankaa
ompelukone
ompeluneula

Aloita piirtämällä kaavat. Takakappale on yksi kokonainen osa. Etukappale luodaan kahdesta osasta, joiden välissä on vetoketju. Oman etukappaleeni yläosa on 12 cm korkea ja alaosa 18 cm korkea. Kun sinulla on kaikki tarvittavat kaavat, kiinnitä ne kankaiden nurjalle puolelle. Jos teet korvia kolme, tarvitset paloja kuusi. Käsiin ja jalkoihin tarvitsee yhteensä kahdeksan palaa. Piirrä yhden senttimetrin saumavarat. Leikkaa osat.
Kiinnitä taskupussin takakappale ja huolisyöpön yläetukappale vetoketjun yläreunaan. Vetoketju jää kankaiden väliin. Harsi tarvittaessa ja ompele kiinni.
Kiinnitä taskupussin etukappale ja syöpön alaetukappale vetoketjun alareunaan. Vetoketju jää jälleen kankaiden väliin. Harsi tarvittaessa ja ompele kiinni. Näin etukappale on koottu.
Ompele korvat, kädet ja jalat oikeat puolet vastakkain. Käännä oikeinpäin ja täytä.
Kiinnitä täytetyt korvat, kädet ja jalat syöpön etu- ja takakappaleiden väliin niin, että ne osoittavat syöpön keskelle. Etu- ja takakappaleet tulevat oikeat puolet vastakkain. Harsi tarvittaessa ja ompele kiinni. Vetoketju kannattaa olla puoleen väliin asti auki, jotta huolisyöpön saa auki ja käännettyä ympäri. Käännä huolisyöppö taskupussin kautta ympäri.
Täytä syöppö ja ompele taskupussi kokoon. Ompele napit silmiksi.

Vinkit
- Itse koin helpommaksi ennen ompelua harsia sekä vetoketjun että koko syöpön kasaan, jolloin ompelu oli helpompaa kuin pelkillä nuppineuloilla. Se on totta kai aikaavievää, mutta niinhän se on purkaminenkin.
- Silmät voi kiinnittää myös ennen syöpön kokoonompelua, mutta niiden paikan hahmottaminen oli ainakin minulle helpompaa vasta valmiiseen syöppöön.
- Pakettiin voi liittää mukaan "ohjeet" syöpön käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!