25. joulukuuta 2019

Kevään uutuuskirjat

Hyvää joulua kaikille myös minunkin puolestani, näin heti kärkeen! Keväällä julkaistaan jälleen huikea määrä uutuuskirjoja. Alle olen poiminut tarjonnasta ne kirjat, jotka haluan ehdottomasti lukea.


Tammikuu
Cassandra Clare - Pimeyden kuningatar (Otava)
Suositun Varjojen kaupungit-sarjan sisartrilogian Varjometsästäjät päätösosa. "Sodan uhka on todellinen, ja Varjometsästäjät vaarassa hajaantua. Julian ja Emma tekevät epätoivoisia ratkaisuja yrittäessään tukahduttaa rakkautensa, selvitäkseen hengenvaarallisesta tehtävästä."

Rinna Saramäki - 250 ilmastotekoa, joilla pelastat maailman (Otava)
"Rinna Saramäki antaa selväsanaiset ja tutkimustietoon perustuvat ohjeet ilmastonmuutoksen hillintään aina vaatevalinnoista bokashikompostointiin." Sisältää 250 arjen pientä ekotekoa, joilla voimme hidastaa ilmastonmuutoksen etenemistä.

Beth O'Leary - Kimppakämppä (WSOY)
Romanttinen romaani kertoo kämppiksistä, jotka eivät koskaan ole tavanneet, mutta nukkuvat silti samassa sängyssä. Tiffy nukkuu sängyssä yöt ja Leon päivät. "Hersyvän sydämellinen menestysromaani erikoisesta asumisjärjestelystä."

Helmikuu
Josie Silver - Tule takaisin (Otava)
"Taianomainen rakkaustarina sydämen mahdollisuuksista." Lydia menettää aviomiehensä Freddien ja hänen maailmansa murenee. Pikkuhiljaa elämä kuitenkin jatkuu ja Lydia huomaa rakastuvansa uudelleen.

Maaliskuu
Kristiina Vuori - Neitsytkruunu (Tammi)
"Väkevä tarina Anna Tottista ja ajasta, jona nainen oli miehen omaisuutta, papit kurittivat syntisiä ja näkymättömän pelko oli todellista." Rakastetun Kristiina Vuoren historiallinen romaani sijoittuu 1400- ja 1500-lukujen vaihteeseen, kun Suomessa kuohuu juuttiviha, eikä naisella ole juurikaan arvoa. Lujinkin tahto murtuu kohtalon alla.

Paula Havaste - Morsiusmalja (Gummerus)
Teos jatkaa kirjojen Pronssitähti ja Vierashuoneet aloittamaa tarinaa.

Huhtikuu
Elina Pitkäkangas - Hukan perimät (Myllylahti)
Hukan perimät on itsenäinen osa Kuura-trilogialle ja se avaa trilogiassa esiintyvien Alexin ja Väinön tarinaa. 

Enni Mustonen - Pukija (Otava)
Syrjästäkatsojan tarinoita-sarjan kahdeksannessa osassa eletään vuotta 1949. Ida Erikssonin tyttärentytär on kirjoittanut ylioppilaaksi, ollut piikomassa Englannissa ja on nyt lähdössä luomaan uraa Hollywoodiin puvustajaksi.

Sara Medberg - Kamarineitsyt (Otava)
"Säätyeroja ja silkkipukujen kahinaa romantiikan ajan Turussa, missä ompelijatar Charlotta etsii omaa Darcyaan."

Kesäkuu
Salla Simukka - Lukitut (Tammi)
"Hätkähdyttävä YA-romaani maailmasta, jossa nuoret joutuvat vankilaan rikoksista, jotka heidän on laskettu tulevaisuudessa tekevän."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!