29. huhtikuuta 2019

Inspiraatiota kevään & kesän juhliin

Kesän lähestyessä myös juhlien määrä kasvaa ja moni miettii tarjottavia juhliinsa. Tästä inspiroituneena etsin leivonnaisia ja ideoita, joita voisin hyödyntää omissa juhlissani, jos sellaiset haluaisin järjestää. Tykkään selata ja tutkia erilaisia reseptejä ihan ajankuluksenikin ja kerätä erilaisia ideoita omiin tuotoksiin. Toivottavasti myös te inspiroidutte näistä ehdotuksista!

Alkuun
Mielestäni juhlien alkumaljan ei aina tarvitse olla alkoholipitoinen, vaan myös alkoholiton juoma voi olla yhtä juhlava. Maistoin tätä kyseistä juomaa eräissä häissä kesäkuumalla, ja ai että se oli hyvää! Niin raikkaan ja miellyttävän makuinen. Juoma on saanut nimensä Mannerheimin kotitilan, Louhisaaren, mukaan ja tiettävästi se oli myös Mannerheimin makuun. Mikä parasta, sen tekeminen onnistuu myös helposti kotona samalla periaatteella kuin siman valmistaminen. Ohje Louhisaaren juomaan löytyi Marttojen sivuilta.

Suolaiset leivonnaiset
Voileipäkakut ovat jälleen mitä trendikkäimpiä juhlatarjottavia ja monen suomalaisen suuhun sopivia. Löysin Kinuskikissan sivuilta kasvisruokavalioon sopivan härkisvoileipäkakun ohjeen. Kakussa hieman erikoisempaa on sen liivatteella hyydytettävä täyte. Kakkuun makua tuovat maissilastuista tehty pohja ja täytteeseen lisätty salsadippi.

Toisessa valitsemassani voileipäkakussa innovatiivista ja inspiroivaa on muoto. Valion kalavoileipäkakku on nimittäin kääritty rullalle kääretortuksi! Välillä myös erilaisilla muodoilla saadaan uutta tekstuuria muutoin "tavanomaisiin" tuotteisiin.

Jos voileipäkakut eivät ole juttusi, voit harkita tätä näyttävää suolaista piirakkaa. Ihastuin täysin tähän Annin uunissa-blogista löytämääni korkeaan paprika-sipulipiirakkaan. Suolaiset piirakat ovat siitä kivoja, että niitä voi maustaa ja varioida loputtomasti omaan makuun sopivaksi. Plussana on tietysti se, että piirakan voi tehdä hyvissä ajoin pakkaseen odottamaan juhlapäivää.

Jos halutaan tarjota suupalakokoisia tuotteita, tuulihatut ovat tähän oiva tuote. Annin uunissa-blogin suolaisten tuulihattujen ohjeessa on ihana, italialaistyyppinen täyte.

Makeat leivonnaiset
Mielestäni juhlapöydän kruunu on maistuva kakku. Täytekakku on aina varma valinta. Tämän kakun valitsin ehdottomasti sen kauniin, mutta yksinkertaisen koristelunsa vuoksi. Ja mikä sen kesäisempää kuin Kinuskikissan auringonkukkakakku.

Myös tämä ihastuttava kreemikakku lumosi minut ulkonäöllään. Lisäksi kakun täytteenä toimiva mustaherukkamousse nostatti veden kielelleni. Ohje on Annin uunissa-blogista nimellä Hyvän Mielen Vesivärikakku. Nämä molemmat kakut ovat mielestäni hyvä esimerkki siitä, että ollakseen kaunis ja inspiroiva, kakun ei tarvitse olla mitenkään kovin monimutkainen ja vaikea, vaan yksinkertaisuudella ja helppoudella pääsee jo hyvin pitkälle.

Myös yksinkertainen on tämä vegaaneille sopiva jäädytetty mangokakku. Idea on erittäin hieno ja inspiroiva, mutta kakkua tarjoiltaessa tulee huomioida se, ettei se pääse sulamaan liikaa, jolloin se levähtää. Tämä voi tuottaa kesäkuumalla hieman haasteita, kuten kaikkien kakkujen kanssa.

Kakun kavereiksi bongasin kaksi piparkakkuohjetta Kinuskikissan sivuilta. Näissä lusikkaleivissä minut hurmasi ihanan raikas raparperitäyte ja kolakekseissä ihastuin paahteisen sokerin makuun, jota löytyy siis myös lusikkaleivistä. Osa karttaa lusikkaleipien tekemistä niiden haasteellisuuden vuoksi, mutta kolakeksien ansiosta myös siitä pääsee nauttimaan hieman pienemmällä vaivalla.

Kahvikakun tilalle valitsin herkulliselta vaikuttavan vadelma-juustokakkubrownien, joka löytyy Annin uunista-blogista. Tämä on niin näyttävä, että voisi korvata jopa kakun!

Pullahan kuuluu joka juhlaan, mutta ei senkään tarvitse tylsä olla. Tällaisille sokerihiirille kuin minä tämä pullaohje on pala taivasta! Tocpapullan ohjeen olen löytänyt Kodin Kuvalehden sivuilta.


Näitä ohjeita etsiessäni löysin paljon kaikkea ihanaa, mitä haluaisin kokeilla ja toteuttaa. Täytyy laittaa reseptit korvan taakse ja ottaa käyttöön, kun oikea hetki tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!