3. maaliskuuta 2019

Laskiaispullat mansikkahillolla

Pääsiäisen lähestyessä on jälleen hetki aikaa nauttia laskiaisesta ja laskiaispullista. Meillä kotona tykätään enemmän mansikkahillotäytteisistä pullista, joten tässä ohje niihin. Kardemummaa olen laittanut reilusti, koska se on yksi suosikkimausteistani, mutta miedommasta mausta pitäville riittää yksi ruokalusikallinen.


20 kpl

200 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
1 kananmuna taikinaan ja 1 voiteluun
n. 15 dl vehnäjauhoja
raesokeria

mansikkahilloa
3-4 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
(tomusokeria)

Aloita pullataikinan valmistus sulattamalla rasva mikrossa. Lämmitä sen jälkeen maito sen mukaan kumpaa hiivaa käytät. Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Jos käytössäsi on kuivahiiva, maidon tulisi olla 43 °C eli hiukan polttaa. Liota tuorehiiva lämpimään maitoon, lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, kardemumma ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kuivahiivaa käytettäessä sekoita se pariin desiin vehnäjauhoja ja sekoita muiden edellä mainittujen aineiden kanssa maitoon. Tämän jälkeen lisää suurin osa (n. 7-8 dl) jauhoja taikinaan muutamassa erässä ja aloita sen alustaminen. Lisää sulatettu rasva ja jatka taikinan alustamista. Lisää niin paljon jauhoja kuin on tarvetta. Taikinan tulisi olla pehmeää, mutta irrota kädestä ja kulhon reunoista. Anna valmiin taikinan levätä vedottomassa paikassa niin, että se kohoaa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele pulliksi. Nostata pullia lämpimässä vedottomassa paikassa n. 30-40 min. Itse tiedän tuotteiden nousseen tarpeeksi, kun niihin kevyesti painettu jälki ei kohoa enää ylös. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa pullista "hatut". Vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta makusi mukaan sokerilla (n. reilulla ruokalusikallisella tulee melko makea vaahto). Lusikoi mansikkahilloa pullien keskelle ja pursota/levitä kermavaahtoa hillon päälle. Laita hattu päälle ja siivilöi halutessasi päälle vielä tomusokeria. Nauti maitolasillisen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!